به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، محسن یاراحمدی «کارشناس آموزش و مسئول طرح استعدادهای درخشان سازمان دارالقرآن الکریم» با اشاره به برگزاری طرح استعدادهای قرآنی اظهار کرد: این طرح در قالب یک طرح ۵ ساله برگزارشده و در پایان امسال، خاتمه دوره پنجساله اول خواهد بود.
وی در خصوص تعداد شرکتکنندگان در این طرح بیان کرد: تعداد افرادی که از ابتدا در این دوره شرکت کردند، ۱۳۰۰ نفر بود که با آزمونها و غربالگریهای که انجام شد، تعداد این افراد به ۱۷۰ نفر کاهش پیدا کرد و ریزش افراد در این طرح طبیعی است.
یاراحمدی بابیان اینکه این ۱۷۰ نفر افراد پس از گذراندن دوره تقلید، وارد مرحله تطبیقی شدهاند گفت: این طرح در دو سال اول در قالب تقلید و در سه سال بعدی، در قالب تطبیق برگزار میشود و افرادی که به مرحله آخر این طرح راه پیداکردهاند، تا پایان بهمن در آزمون نهایی که توسط ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها برگزار میشود شرکت خواهند کرد و در صورت قبولی، از این دوره فارغالتحصیل خواهند شد.
وی با اشاره به این آزمون اظهار کرد: بیست قرعه کاربردی به میزان ۱۰ سطر که از قبل به این افراد اعلامشده است و قابلیت استفاده در محافل و برنامه قرآنی دارد در اختیار این افراد قرارگرفته است و این افراد باید با فیلمبرداری از تلاوت خود با فرمت MP4 در اداره تبلیغات اسلامی استان، فایل تلاوت خود را در قالب سی دی به سازمان دارالقرآن الکریم ارسال کنند تا مورد داوری و ارزیابی قرار گیرد.
مسئول طرح استعدادهای درخشان اظهار کرد: این قرعهها از ابتدای دوره تطبیق به این افراد اعلامشده است و قاریان شرکتکننده در آزمون پایانی باید همه قرعهها را حفظ باشند. میزان و حجم این آیات نیز در حدود یک جزء خواهد بود. آزمون نیز بهصورت حفظ و از همین بیست قرعه خواهد بود.
وی در ادامه گفت: تلاوتها در اسفندماه سال جاری مورد ارزیابی و داوری قرار خواهند گرفت و افرادی که نصاب لازم را کسب کنند، موفق به کسب مدرک قرائت پیشرفته (سطح ۶) سازمان دارالقرآن الکریم خواهند شد. همچنین قبولشدگان به طرح اسوه نیز معرفی خواهند شد تا آموزشهای بعدی را زیر نظر متخصصین رشتههای مختلف ببینند.
مسئول طرح استعدادهای درخشان همچنین اظهار کرد: سازمان دارالقرآن الکریم این افراد را به ادارات تبلیغات اسلامی استانها معرفی خواهد کرد تا از این افراد در مراسم و محافل قرآنی که در هر استان برگزار میشود، استفاده شود.
وی با اشاره به رده سنی طرح استعدادهای درخشان بیان کرد: رده سنی این طرح در ابتدا در دو بخش ۹ تا ۱۴ و ۱۴ تا ۱۸ سال بودند و افرادی که در میانه طرح، جذب این طرحشدهاند در حال حاضر بالای بیست سال سن دارند و این باعث شده است که این افراد قابلیت حضور در طرح اسوه را نداشته باشند.
یاراحمدی گفت: در مرحله جدید، محدوده سنی مشخصی را تعیین کردهایم (۹ تا ۱۳ سال) که افراد پس از گذراندن دوره پنجساله، قابلیت حضور در طرح اسوه را داشته باشند.
وی گفت: در دوره تقلید، آموزشهای تئوری نداشتیم و منبع تئوری در قالب کتاب آموزش صوت و لحن برای معلمین ارائهشده است. وی با اشاره به این دوره گفت: این دوره، دوره کارورزی و عملی است و مطالب تئوری ارائه نکردهایم و جنبههای عملی را مورد تأکید قرار دادهایم.
مسئول طرح استعدادهای درخشان گفت: کلاسهای آموزشی این دوره از ابتدا بهصورت حضوری بوده و زیر نظر یک استاد و در مرحله تطبیق زیر نظر دو استاد دنبال شده است.
این کارشناس آموزش با اشاره به برگزاری مرحله جدید طرح استعدادهای قرآنی بیان کرد: در مرحله جدید، توجه به محدوده سنی و سختگیریهای لازم برای جذب اولیه صورت خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: برای کاهش ریزش افراد در جذب اولیه باید از معلمین توانمند و نحوه استعدادیابی صحیح استفاده شود تا جذب بیشتری صورت پذیرد.
همچنین وی در خصوص ملاکهای جذب اولیه گفت: داشتن گوش موسیقایی مطلوب، استعداد لازم، سن لازم و شرایط اخلاقی جزو ملاکهای اولیه طرح استعدادهای درخشان خواهد بود.
ثبت دیدگاه