حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2981×
فعالیت ۱۰۰ جوان و نوجوان نخبه اهل تسنن سیستان و بلوچستان در حوزه محرومیت‌زدایی و مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي
۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
شناسه : 13134
بازدید 102
12
مسئول آموزش اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی خبرداد: حجت‌الاسلام محمد حاجی اسماعیلی گفت: از رویکرد‌های مهم اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی، تربیت نیروهايي براي محقق سازي تمدن اسلامي است که با حمايت از مؤسسه ملت ابراهیم تاکنون در اين زمينه ۱۰۰ جوان و نوجوان اهل تسنن منطقه سیستان و بلوچستان را آموزش داده و به ميدان آورده تا با تشکیل گروه‌هایی در حوزه‌هاي رفع آسیب‌های اجتماعی، محرومیت‌زدایی و تحکیم وحدت، تلاش بی‌وقفه‌اي داشته باشند.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری نهضت، مؤسسه «ملت ابراهیم»؛ فعالیت‌های گسترده‌ای را در حوزه «وحدت و تمدن اسلامی» انجام مي‌دهد كه بيشتر اين فعالیت‌ها به رفع مشکلات و موانع حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی سیستان و بلوچستان متمرکز شده‌است.

یک شاخه از فعالیت‌های این مؤسسه، تربیت دانش آموزان نخبه‌ است که در این سال‌ها بسياري از جوان سیستان و بلوچستان که اکثر آن‌ها از اهل تسنن هستند از برنامه‌ها و آموزش‌هاي اين مؤسسه بهره‌مند شده‌اند.

حجت‌الاسلام محمد حاجی اسماعیلی، مسئول آموزش اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی و مدیر مؤسسه ملت ابراهیم با اشاره به اينكه از فعالیت‌های مهم این مؤسسه، برگزاری دوره‌های «تبیین مفاهیم انقلابی و تربیت نیروی انقلابی» است اذعان داشت: تاكنون برای بسياري از دانش آموزان و دانشجويان نخبه اهل سنت، این دوره‌ها برگزارشده و نتيجه این تلاش‌ها؛ تربیت يكصد جوان و نوجوان اهل تسنن است که گروه‌ها و تشکل‌هایی در شهرستان‌هاي خود و حتي در كل استان تشکیل داده‌اند و تلاش بی‌وقفه و فعاليت‌هاي گسترده‌ای در حوزه «رفع آسیب‌های اجتماعی، محرومیت‌زدایی و تحکیم وحدت» انجام می‌دهند.

نگرش تحت تأثير «تکفیر» را به تحكيم وحدت تغيير داديم

حاجی اسماعیلی با بيان اينكه تمام تلاش ما بر این موضوع متمرکز شده که جوانان و نوجوانان اهل تسنن و شیعه سیستان و بلوچستان از زمان ورود به دبیرستان با مباحث «علمی، معرفتی و اخلاقی» آشنا شوند، اظهاركرد: برای آشنایی جوانان و نوجوان اهل تسنن و شیعه منطقه با مباحث معنوی مانند «معرفت نفس و مباحث قرآنی، اخلاقی، تاریخ تمدن اسلامی و مسائل مرتبط با وحدت»، کارگاه‌ها و اردوهاي متعددی برگزار کرده‌ایم كه ثمره اين فعاليت در گام اول، جریانی ایجاد کرد تا آن‌هایی که تحت تأثیر نگرش تکفیري و تفرقه بودند بعد‌ها فعال عرصه تحکیم وحدت شوند.

تقويت مباحث مهارتي در جوانان و نوجوان

مسئول آموزش اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه گفت: پس از آشنایی جوانان و نوجوان با مباحث اخلاقی و معرفتی، آن‌ها را با «مباحث مهارتی» آشنا مي‌سازيم تا استعداد‌هاي آنها در زمينه‌هاي مختلف شكوفا شود. به عنوان مثال برای جوانان و نوجواناني که ظرفیت و استعداد‌هایي در فضای رسانه، هنر و مباحث دیگر داشتند، کارگاه‌های آموزشی مختلفي برگزار كرده‌ايم، هدف ما این بود که جوانان را با «مهارت‌های انجام فعالیت جمعی و تشکیلاتی» آشنا سازيم تا آنها تبديل به فعال اجتماعی شوند تا بتوانند طبق علایق خودشان و نیاز‌های منطقه، برای حل مسائل، تلاش کنند و تاکنون نیز در زمینه رفع محرومیت‌های آموزشی، کمک‌های معیشتی به خانواده‌های کم برخوردار و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، فعالیت‌های تأثیرگذاری نيز توسط این شبکه انسجام و متشکل از جوانان شیعه و سنی انجام شده است.

اسماعیلی ادامه داد: اگر چه این شبکه‌ها با مؤسسه ملت ابراهيم ارتباط مستمر دارند اما اين مؤسسه برنامه‌ای به آن‌ها دیکته نمی‌کند و آنان به طور مستقل، فعالیت خود را ادامه می‌دهند البته در اين بين اداره كل اديان و مذاهب همواره تسهیلگر و تقويت كننده فعالیت تشكل‌هاي مردمي است كه در حوزه تقريب و تحكيم وحدت فعاليت مي‌كنند؛ همچنين مؤسسه ملت ابراهيم از طرح‌های برتر اين شبكه‌ها نيزحمایت می‌كند. اين در حالي است كه سالی یکبار با برگزاری نشست سالیانه، اعضای این شبکه‌ها و گروه‌ها را دورهم جمع می‌کنیم. به عنوان مثال سال گذشته این نشست با حضور۸۰ نفر از فعالان اجتماعی و فرهنگی در دانشگاه ملی زاهدان برگزار شد. آنجا طرح‌های تحكيم وحدت و محرومیت‌زدایی مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت، همچنین ضمن تقدير از طرح‌ها و ایده‌های برتر؛ مقدمات اجراي آنها را نيز فراهم ساختيم.

اعتماد سازي اهل سنت؛ مهمترين هدف و كاركرد اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی و مؤسسه ملت ابراهيم است

حاجی اسماعیلی در مورد ماحصل کار مؤسسه ملت ابراهیم می‌گوید: اعتماد سازی مهمترین هدف و کارکرد اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی و مؤسسه ملت ابراهيم است و اين اعتماد سازی نيز به شکل واقعی، بدون دورویی و نفاق شکل گرفته است چراکه همیشه صریح و ساده با هموطنان اهل تسنن برخورد کرده‌ایم. در برنامه‌ها همیشه اخلاص، محبت و مودت را مدنظر قرار داده ايم. اين نوع برخود و اعتماد سازی، شرایطی را برای ما رقم زده که به لطف خداوند بسیاری از هموطنان اهل تسنن و حتی مولوی‌های منطقه، فرزندانشان را به اردو‌هایی می‌فرستند که توسط اين موسسه برگزار مي‌شود، در راستای همین اعتمادسازی، ۱۰۰ نفر از مدیران دبیرستان‌های مناطق سیستان و بلوچستان را در اردوی اصفهان گردهم آوردیم و برای آن‌ها همایش دو روزه «تربیت دینی پویا» را برگزار کردیم. این اردو با هدف نهادینه کردن این باور که چطور دبیران و معلمان می‌توانند دانش آموزانی را تربیت کنند که به سمت تحجر، افراط‌ گرایی، تجدد و غرب‌زدگی نروند، برگزار شد. همچنین همایشی با عنوان «بایسته‌های فرهنگی در امت نبوی» برگزار کردیم تا در این همایش فعالان فرهنگی شیعه منطقه سیستان و بلوچستان با اقتضائات کار و شیوه‌های تعامل در مناطق تلفیقی و سنی نشین آشنا شوند.

آموزش و تربيت ۳۰۰ نيروي تقريبي و تبديل آن‌ها به كنشگران فرهنگي- اجتماعي

مسئول آموزش اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی بيان داشت: رهبرمعظم انقلاب بر تلاش گسترده در عرصه جهاد تبیین تأكيد دارند لذا اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی و مؤسسه ملت ابراهيم در تبیین مسئله وحدت اسلامی به صورت جدی فعاليت دارند. یعنی ازابتداي سال ۱۳۹۹ و از زمانی که ارتباط مؤسسه ملت ابراهيم با اداره کل ادیان و مذاهب شکل گرفت، حجت‌الاسلام سیفایی، مديركل اديان و مذاهب، تربیت نیروی تقریبی را سرلوحه برنامه‌ها و فعاليت‌ها، قرار داده‌اند و تا كنون ۳۰۰ نيروي تقريبي تربيت كرده و آموزش داده‌ايم كه امروز به كنشگران فرهنگي- اجتماعي تبديل شده‌اند و به‌صورت شبانه‌روز فعاليت مي‌كنند. با اتخاذ، تنظيم و اجراي اينگونه برنامه‌ها موفق شديم، نگاه بسياري از جوانان و نوجوانان اهل تسنن و شیعه استان را به مسئله وحدت و ضرورت‌های تمدن اسلامی تغییر دهيم. لذا ما معتقديم در حوزه تقريب بايد نگرش‌ها را تغییر داد تا ايده‌ها و رویکرد‌هاي مؤثر به منصه ظهور برسند، اين در حالي است كه براي تحقق تمدن اسلامی؛ ايجاد ارتباط وثيق با ملل اسلامي ضروري است و حلقه این ارتباط، اهل تسنن ایران هستند.

حاجی اسماعیلی درپايان سخنان خود يادآورشد: یکی از رویکرد‌های ما این است که به دانش آموزان، دانشجویان و نسل جوان و نوجوان اهل تسنن، حقيقت و معارف اهل بيت عليهم السلام و ديدگاه‌هاي شيعه را نسبت به ديگر مسلمانان با مذاهب ديگر، معرفی کنیم اما هدفمان شیعه‌سازی نیست چراكه رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند: «شیعه شیعه بمانند، سنی سنی بمانند»، اما اینکه اهل تسنن حقایق اندیشه و نگرش شیعیان را بشناسند، بسیار مهم است چراکه دشمن تلاش می‌کند شیعه را طور دیگری جلوه دهد. تغییر ذهنیت و نگرشي که دشمن برای برخي ازبرادران اهل تسنن درمورد شيعيان ایجاد کرده يكي از مهمترين اهداف مؤسسه ملت ابراهيم است همچنين درسالهاي اخير با حمايت اداره‌كل اديان و مذاهب سازمان تبليغات اسلامي، فعاليت‌هاي اين مؤسسه از نظر كيفي و كمي افزايش چشمگيري داشته است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.