به گزارش روابط عمومي اداره کل تبلیغات اسلامي هرمزگان؛ کارگاه راهکارهای پیشگیری ازطلاق در پرتو سبک زندگی اسلامی ،دوشنبه10 آبان ماه جاری توسط حجت الاسلام محمد صحرانشین،رئیس اداره تبلیغات اسلامی جاسک در این شهرستان برگزار شد.
در این کارگاه که جمعی از بانوان و زوج های جوان حضور داشتند در خصوص آسیب های اجتماعی و فردی طلاق، تاثیرگذاری آن بر تربیت فرزندان و لزوم پیشگیری از این آسیب در پرتو سبک زندگی اسلامی ، بحث و گفتگو شد.
حجت الاسلام صحرانشین طی سخنانی خانواده را اساسی ترین و بنیادی ترین رکن جامعه انسانی برشمرد و اظهار داشت: اهمیت موضوع تحکیم خانواده، ریشه در اهمیت نهاد خانواده دارد. چراکه جامعه متشکل از افرادی است که در خانواده رشد و نمو می نمایند و شرط داشتن جامعه ای رو به پیشرفت، داشتن خانوادهای سالم و پویا است.
وی گفت: متاسفانه در جامعه کنونی شاهد افزایش روبه رشد طلاق هستیم که لازم و ضروری است برای تحکیم بنیان خانواده ها و پدیده فرزند آموزی که نیاز ضروری جامعه و کشور است راهکارهایی اساسی و بنیادی در نظر گرفته شود و بطور جدی ازمعظل طلاق جلوگیری کرد.
حجت الاسلام صحرانشین در ادامه به برخی از راهکارهای اسلام برای جلوگیری از طلاق و استحکام بنیان خانواده ها اشاره کرد و افزود: سوال اساسی اینست که اسلام بعنوان آخرین و کاملترین دین الهی چه راهکارهایی را برای جلوگیری از طلاق ارائه داده است که در اینجا دو راهکار برگرفته از آیات قران کریم و روایات رسیده از معصومین (ع) مطرح میکنم ؛راهکار اول طریقه شناخت و انتخاب همسر قبل از ازدواج و نحوه برخورد و رویارویی با همسر و زندگی است و راهکار دوم، ضوابط و تشریفاتی است که اسلام برای اجرای صیغه طلاق و نیز بعد از طلاق یعنی دوره عده قرار داده است.
وی سپس در خصوص نگاه اسلام به خانواده ،گفت:در دنیای مدرن امروزی،مفهوم خانواده و روابط خانوادگی،جایگاه اصلی خود را از دست داده و زن و مرد بصورت قراردادی زیر یک سقف زندگی میکنند، نه انس و عشقی و نه محبت و صفایی،این در حالی است که اسلام محیط خانه را محل عشق و محبت و ارتباطات عاطفی دانسته و توجه به غرایز جنسی را محدود به محیط خانواده میداند و تمام حقوق و وظایفی که در اسلام آمده است در حقیقت تبیین دقیق حدود و مرزهاست تا در محیط خانواده، زن و مرد با محبت در کنار هم زندگی شیرینی را تجربه کنند.
صحرانشین در پایان به تشریح برخی ازمهمترین عوامل پایداری زندگی زناشویی ازنگاه قرآن و روایات پرداخت و تصریح کرد: مودت و محبت،عفت و پاکدامنی،اخلاق خوب، دیدن زحمات همدیگر و قدردانی و تشکر از هم،نگاه مثبت به مشکلات،داشتن روحیۀ گذشت و فداکاری و ایثار، فراموش کردن تلخی های گذشته و امید و خوش بینی به آینده،فرزندآوری،اعتدال و دوری از افراط و تفریط و برای همدیگر وقت گذاشتن از عواملی هستند که بنیان خانواده را تحکیم و زندگی مشترک را مملو از امید و دلخوشی و سعادت مندی خواهد کرد.
ثبت دیدگاه