حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2980×
شوراهای شهر و روستا بازوان توانمند دولت‌ها هستند
۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
شناسه : 23187
بازدید 169
9
حجت‌الاسلام غلامی گفت: شورا به عنوان یک پارلمان محسوب می‌شود که مقیاس بزرگتر آن، شورای شهر و مقیاس کوچکترش، شورای روستا است.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد غلامی رئیس اداره تبلیغات اسلامی بندرخمیر در گفتگو با روابط عمومی  گفت: شوراها از صدر اسلام حائز اهمیت بوده و آیه «و امرهم شوری بینهم» نشان‌دهنده این موضوع مهم است، در دین مبین اسلام، امر مهم شورا جایگاه ویژه‌ای دارد تا جایی که سوره‌ای به نام شورا در قرآن کریم آمده که امر به شورا است و بیانگر آن است که هرکس در هر زمینه‌ای، شور و مشورت کند، متضرر نخواهد شد.

وی افزود: امر به شور و مشورت یک دستور إلهی است و شورا به معنای دوری از استبداد و خودرآی بودن، شورا یعنی یک کار، امر یا مسئله‌ای به شور گذاشته شود، سپس نظر خبرگان محل اخذ، و رأی نزدیک به صواب اجرا گردد، همین امر سبب می‌شود تا از دیکتاتوری جلوگیری بعمل آید.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی بندرخمیر بیان کرد: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، هوشمندانه و با تیزبینی و آگاهی به اهمیت شوراها، در روز نهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۵۸، دستور تشکیل نهاد مقدس شوراهای شهر و روستایی را صادر کردند، لذا در قانون اساسی، اصول ۶، هفت، ۱۰۰ الی ۱۰۶، مربوط به بحث شوراها است و این بیانگر اهمیت این امر مهم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامی ادامه داد: در باب کارکرد شوراهای اسلامی شهر و روستا باید گفت که این شوراها همانند یک پارلمان محلی فعالیت دارد، همانطور که مجالس و پارلمان‌های دنیا به مقیاس ملی کار می‌کند، یا شورای امنیت در مقیاس بین‌المللی فعالیت دارد و همچنین انواع مختلف اتحادیه‌ها در سطح جهان فعالند، همه اینها برای مشورت بهتر و کارکرد مناسب‌تر تشکیل شده‌اند ‌تا با مشورت همدیگر، منطقه و جهان را بسازند.

وی گفت: شورا به عنوان یک پارلمان محسوب می‌شود که مقیاس بزرگتر آن، شورای شهر و مقیاس کوچکترش، شورای روستا است، توازن در توزیع بودجه و امکانات یکی از مهم‌ترین کارکردهای شورای شهر و روستا است، اینگونه نیست که کسی با لابی‌گری، بودجه بیشتری دریافت کند، بلکه بر اساس قانون، بودجه بین تمامی شوراها توزیع می‌شود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی بندرخمیر افزود: امروزه شاهد ثمرات بسیار خوب شوراها هستیم، طرح‌های بهسازی، هادی و همچنین طرح جامعی که در شهرها اجرا شده است و اخذ بودجه‌های مردمی و دولتی برای عمران آبادی شهر و روستا، همه از کارکرد شوراهاست، البته خود شوراها نیز بازوی قدرت برای دولت‌هاست.

وی همچنین گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا، نهادی مردمی هستند، مردم، برای اداره جامعه خودشان، شهردار، رئیس شورای اسلامی شهر و اعضای آن و همچنین دهیار را انتخاب می‌کنند ‌

غلامی اذعان داشت: مردم با انتخاب شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر و روستا، سرنوشت خودشان را رقم می‌زنند و منتخبین آنان، کارگزارانی اعم از شهردار و دهیار هستند که کارهای مردم را انجام می‌دهند و دولت نیز در کنار این پارلمان محلی قرار دارد و به آن کمک می‌کند.

وی تأکید کرد: اگر امروزه شاهد آنیم که کشور ایران اسلامی به کارگاه عمرانی تبدیل شده، به این دلیل است که شوراهای شهر و روستا موفق عمل کرده‌اند، هر شهر و روستایی که از شورای قوی برخوردار بوده است بیانگر انتخاب خوب مردم بوده است، و شورایی که شهردار و دهیار خوبی را انتخاب کرده است امروز در عمران و آبادی، سرآمد است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی بندرخمیر تأکید کرد: خدمات رفاهی و بهداشتی، زیباسازی شهر، احداث تفرجگاه، تأمین آرامش مردم، جاده‌سازی و … از جمله وظایف شورای اسلامی شهر و روستاست، بنابراین کارکرد شوراها بسیار فراوان است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.