به گزارش روابط عمومی اداره تبلیغات اسلامی هرمزگان؛ حجت الاسلام سموعی در جمع کارکنان این اداره کل، ضمن تسلیت ایام با اشاره به فضلیت شبهای قدر اظهار داشت: روزها و شب ها، بستر رخدادها هستند، طلوع و غروب وقایع، در بخشی از زمان صورت میبندد و زمان و لحظه ها، هفته ها و ماهها، و سال ها و قرن ها، مخلوق خدا، مولود طبیعت، مرهون نظام جاری و حرکات موزون عالم است و به ظاهر هیچ فرقی میان آن ها نیست، ولی قرآن کریم، همه ایام را یکسان نمیبیند، برخی از آن ها را ایام مبارک و مقدس میداند که ماه رمضان و شب های قدر از جمله آن هاست.
وی افزود: در منظر قرآن، شب قدر، شب باارزش و پرفضیلت و با امور مهم و باعظمتی همراه است؛ همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشت ها، تدبیر و برنامه ریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشته ها.
حجت الاسلام سموعی یادآور شد: عبادت در آن شب، بالغ بر هشتاد سال ارزش دارد و قابل قیاس با سایر شب ها نیست. در چنین شبی خداوند بال رحمت میگشاید و بندگان خود را در رواق آن مینشاند و مؤمنان و عبادت گران را مشمول رحمت خاص خود میسازد.
وی عنوان داشت: بدون تردید قرآن در شب قدر نازل شده است، «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَهِٔ الْقَدْرِ»،و بدون شک، شب قدر در ماه رمضان قرار دارد:
«شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ»،از بافت و پیوست این دو آیه برمی آید که اولاً شب قدر به یقین یکی از شب های ماه مبارک رمضان است. ثانیاً مجموع قرآن در آن نازل شده است نه جزئی از آن و نه آیات آغازین آن؛ که برخی بر آن و برخی بر این نظر، اصرار میورزند.
حجت الاسلام سموعی تصریح کرد: تأکید بر این نکته ضروری است که نزول همه قرآن، در شب قدر، منافاتی با نزول تدریجی آن در طول بیست و سه سال دوران رسالت ندارد زیرا خود قرآن شاهد صادق است که آیات آن دو بار و به دو شکل نازل شده است، اول نزول دفعی و یکباره در ماه رمضان و در شب قدر به صورت نور، و بسیط و بسته و به دور از قالب مادی و حروف و کلمات؛ و به دیگر بیان، به صورت اجمال و فشرده و فهرستوار و دوم نزول تدریجی، تفصیلی و به صورت باز و گسترده و به مقتضای زمینه و زمان و رویداد خاص.
وی افزود: ارزش فوق العاده عبادت در شب قدر، این شب را همچنان در میان شب های ماه مبارک رمضان مخفی و ناشناخته نگه داشته است؛ بدین جهت که مردم به همه این شب ها اهمیت دهند. چنانکه خداوند رضای خود را در میان انواع طاعات پنهان کرده تا مردم به همه طاعات روی آورند و غضبش را در میان معاصی پنهان کرده تا از همه بپرهیزند، دوستانش را در میان مردم مخفی کرده تا همه را احترام کنند، اجابت را در میان دعاها پنهان کرده تا به همه دعاها روی آورند، اسم اعظم را در میان اسمائش مخفی ساخته تا همه را بزرگ دارند و وقت مرگ را مخفی ساخته تا در همه حال آماده باشند البته این سخن بدین معنا نیست که حضرات معصومین (ع) و اولیاء خاص خدا، شب قدر را نمیدانستند بلکه آن را به یقین میشناختند ولی آن را به عمد و از روی مصلحت فاش نمیساختند.
مبلغ اعزامی ماه مبارک رمضان در جمع کارکنان اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان افزود:شبهای قدر فرصت مناسبی برای بخشش، توبه، استغفار و دعا و اوج ضیافت الهی است.
ثبت دیدگاه