به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجتالاسلاموالمسلمین غلامعلی کاظمی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان قشم در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی گفت: در ایران و در تمام فرهنگ های قبل از اسلام سابقه داشته است. این مسئله دلیلی است بر اینکه حجاب یک نوع گرایش فطری و انسانی است، بنابراین نباید به حجاب بعنوان یک محدودیت دینی نگاه کنیم بلکه باید بعنوان یک ارزش انسانی آن را پاس بداریم.
وی با اشاره به اینکه تاریخچه حجاب در جهان در بسیاری از کتابهای تاریخی مورد بررسی قرارگرفته است، افزود: به گواهی تاریخ، حجاب از دوران باستان و در تمامی نقاط جهان، در میان زنان رایج است. البته مقدار آن در همه جا یکسان و به یک شکل نبوده و به اشکال مختلف استفاده می شده است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان قشم ادامه داد: دانشمندان معتقدند پوشیدگی یک امر فطری است؛ به این معنی که براساس رسوم اکتسابی، قوانین بشری یا حتی احکام دینی شکل نگرفته است و میل به پوشش و حجاب بطور خاص در میان زنان موجب میشود تا آنان هنگام حضور در اجتماع، خود را بیش تر از مردان بپوشانند.
حجتالاسلاموالمسلمین کاظمی همچنین ابراز داشت: ناگفته نماند که قوانین بشری و احکام دینی در تغییر و تکمیل حجاب نقش بسزایی داشته است. خصوصا ادیان الهی باتوجه به اینکه با فطرت انسانی مطابقت دارد، به رعایت حجاب تاکید کرده و حدود آن را مشخص کردهاند.
وی تأکید کرد: قبل از هرچیز این نکته تربیتی را در نظر داشته باشید که نهادینه کردن یک رفتار یا ارزش در فرزندتان با عادتبخشی امکان پذیر است. چرا که تمرین و عادت موجب آمادهسازی کودک و نوجوان برای انجام تکالیف دینی میگردد. این کارشناس مذهبی معتقد است: نمی توان بدون هیچ مقدمه ای، کودک را یک شبه به انجام وظایف دینی ملزم کرد. برهمین اساس، در اسلام به آموزش تدریجی تکالیف دینی سفارش شده تا کودکان قبل از رسیدن به سن تکلیف، آمادگی لازم را کسب کنند.
س اداره تبلیغات اسلامی شهرستان قشم گفت: امام صادق(ع) میفرمایند: «ما فرزندان خود را در هفت سالگی، به اندازهای که در توان آنان است، به روزه گرفتن دستور میدهیم؛ گرچه تا نصف روز یا کمتر یا بیشتر از نصف روز باشد. هنگامی که تشنگی بر آنان چیره گردد، افطار مینمایند تا بدین گونه با روزهداری آشنا شوند و رفته رفته توان روزهداری در آنان ایجاد گردد. شما نیز کودکان خود را در ۹ سالگی به روزهداری، در حد توانشان، وادار نمایید و هرگاه زیاد تشنه شدند، افطار نمایند.
کاظمی اضافه کرد: درخصوص حجاب و پوشش نیز لازم است دختران از سنین خردسانی با مقوله حیا و پوشش آشنا شوند. چرا که اگر دخترتان به پوشیدن لباس های باز و نشان دادن بدن خود به دیگران عادت کرده باشد بعد از رسیدن به سن تکلیف نیز به حجاب رغبت نشان نمیدهد. بنابراین لازم است با مقدمهچینی او را به حجاب عادت بدهید.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان قشم بیان داشت: کودک باید با توجه به اصول صحیح و دقیق آنقدر تغذیه دینی شود که وقتی به دوران نوجوانی رسید و مسائل مطرح شده در ذهنش وی را سر دوراهی قرار داد، بتواند باتوجه به دانستهها و باورهای محکم مذهبی خود تصمیمگیری کند.
وی افزود: یکی از دغدغههای مهم خانوادههای مسلمان این است که چگونه و با استفاده از کدام شیوه آموزشی فرزندانشان را با مسائل دینی و مذهبی آشنا کنند؟ نکتهای که بخش عمدهای از آن در کانون گرم خانواده و توسط والدین انجام میشود اما بخشی هم خارج از منزل و در مراکز آموزشی و تربیتی به انجام خواهد رسید.
کاظمی ادامه داد: این درحالی است که این دغدغه اگرچه برای همه فرزندان خانواده در ذهن والدین وجود دارد، اما دغدغه والدین برای فرزند دختر و آشنایی او با موضوع حجاب بسیار پررنگتر است، نکته اینجاست که به گفته کارشناسان، موضوع آموزش مسائل مذهبی و دینی موضوعی است که مرز بسیار باریکی دارد و اگر والدین با استفاده از شیوههای نادرست در این زمینه اقدام کنند، ممکن است فرزندشان برای ادامه راه به آموزههای دینی و مذهبی از جمله حجاب واکنش نامناسب داشته و در رعایت آن کوتاهی کند.
ثبت دیدگاه