به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمین حسنی، سرپرست اداره تبلیغات اسشلامی ابوموسی گفت: امام حسين عليه السّلام بر اساس وظيفة الهي خود و با هدف شناساندن اسلام واقعی در برابر اسلام اموی قیام کرد تا براي هميشه تاريخ روشن كند كه مكاتب و مذاهب خارج از مسير اهل بيت باطل است.
وی تصریح کرد: در حقيقت هدف امام پاسداري از امامت بود كه امام سجاد عليه السّلام با مواضع خاص كه با توجه به شرايط خاص زمان خود اين هدف امام را محافظت نمود و استمرار مسير هدايت را با امامت استوار نمود و تمام اهداف قيام امام حسين را در دورة اسارت و پس از آن تبيين نمود.
حجت الاسلام و المسلمین حسنی درباره نقش امام سجاد علیه السلام در قیام عاشورا گفت: حماسه عاشورا و قیام بزرگ امام حسین علیه السلام و نقش امام سجاد علیه السلام در مرحله اول در روز عاشورا بود که امام بیمار بود و با وجود بیماری به یاری امام زمان خویش شتافت اما سیدالشهدا علیه السلام او را از این کار منع کرد و او به خیمه بازگشت.
وی ادامه داد: مرحله دوم و اصلی نقش امام سجاد علیه السلام در عصر عاشورا بود که با برافراشته کردن علم خونین امام حسین و احیای اهداف قیام ایشان آغاز شد و آن حضرت از هر فرصتی برای روشنگری بهره می برد.
سرپرست تبلیغات اسلامی ابوموسی با اشاره به ایراد خطبه های توسط امام سجاد علیه السلام در هر فرصت و موقعیت گفت: امام عليه السّلام براي روشنگري مردم و تبيين معارف حقه و پردهبرداري از چهرة منفور بنياميه خطبههايي ايراد فرمودند كه مهم ترین آنها خطبه های کوفه، مدینه و شام بود.
حجت الاسلام و المسلمین حسنی گفت: در خطبه کوفه سخنان امام علیه السلام چنان برای مردمی که به تماشای اسرا آمده بودند تأثیرگذار بود که آنان از اقدامات خود اظهار ندامت کردند و همه از آن حضرت اعلام حمایت کردند و از دشمنان آنان اعلام برائت کردند.
وی گفت: در خطبه شام روشنگری های امام سبب شد که مردمی که با تبلیغات چهل ساله معاویه از اسلام واقعی دور شده بودند و شناخت صحیحی از اهل بیت علیهم السلام به یزید فشار بیاورند و یزید به دنبال تبرئه خود در موضوع شهادت امام حسین علیه السلام و یارانش باشد و دیگران را مقصر جلوه دهد.
حجت الاسلام و المسلمین حسنی درباره خطبه امام سجاد علیه السلام در مدینه گفت: یکی دیگر از خطبه های روشنگرانه امام سجاد خطبه ای بود که در استقبال مردم مدینه از کاروان بازماندگان کربلا ایراد کردند که ایشان در این خطبه شورانگیز و روشنگرانه چهره زشت بنی امیه و یزید را برای همه آشکار کرد که قیام مردم مدینه علیه یزید را به دنبال داشت.
سرپرست تبلیغات اسلامی ابوموسی با اشاره به تبيين معارف الهی اهل بیت علیهم السلام و مبارزه در قالب دعا توسط امام گفت: امام زين العابدين عليه السّلام علاوه بر حفظ دستاورد عاشورا باید امامت را نیز حفظ می کرد و این کار را در آن محیط پر از اختناق و رعب و وحشت در قالب دعا بيان ميفرمود و این ادعیه هم شامل مباحث سياسي و اصول اعتقادي بود و هم مسئلة امامت و رهبري حقيقي جامعة اسلامي و غصب و تصاحب آن توسط حكام جور را بیان می کرد.
وی یکی دیگر از اهداف امام را برخورد و مبارزه با علماء درباري دانست وتصریح کرد: اينان كساني بودند كه فكر و ذهن مردم را به سوي بنياميه جهت ميدادند و آنان را با وضعي كه بنياميه طالب آن بودند در جامعه حاكم باشد، عادت ميدادند و افكار ناشايست و فرهنگ نادرست اموي را در قالب اسلام به خورد مردم ميدادند.
حجت الاسلام و المسلمین حسنی گفت: از دیگر اقدامات این امام همام يادآوري مكرّر قضية كربلا بود که نميگذاشت ظلم و جنايات حكومت بنياميه از خاطرهها فراموش شود.سيد الشهداء عليه السلام حماسه بزرگي در روز عاشورا و در زمين كربلا خلق نمود و امام سجاد عليه السلام اين حادثة تاريخي را از قيد زمان و مكان آزاد کرد و شعار «كل يوم عاشورا و كل ارض كربلا» را جاودانه ساخت.
سرپرست تبلیغات اسلامی ابوموسی دیگر اقدام امام علیه السلام را تربیت شاگردان دانست و تصریح کرد: یکی از مهم ترین اقدامات امام سجاد علیه السلام در زنده نگه داشتن قیام سیدالشهدا علیه السلام تربيت شاگردان و اصحاب خاصّي كه هر يك از آنها حافظ دستاوردهاي مكتب عاشورا و امامت بودند.
ثبت دیدگاه