حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2981×
تعزیه‌خوانی ارثیه‌ای ناب که از پدر به پسران رسیده است
۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۹:۳۸
شناسه : 18246
بازدید 173
10
وقتی که حُب اهل بیت از کودکی در دل فرزندان نهاده می‌شود؛ خانواده لاری‌زاده برای زنده نگه‌داشتن واقعه عاشورا در تعزیه‌خوانی شرکت می‌کنند و پدر خانواده، مرحوم جعفر لاری‌زاده در نقش امام حسین(ع) ایفای نقش می‌کردند و حالا که در قید حیات نیست و فرزندانش، راه پدر را ادامه می‌دهند.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان؛ خانواده، به عنوان اولین نهاد اجتماعی به شمار می‌رود که فرزندان در آن رشد کرده و بسیاری از خوب و بدهای روزگار را در آن تجربه می کنند و با الگوگیری از پدر و مادر، خواهر و برادر وارد جامعه می شوند.

بی‌شک کودکان و نوجوانان با عینی سازی و الگو برداری از پدر و مادر خود رشد می کنند و هر آنچه که برای سایر اعضای خانواده ارزشمند بوده در کودکان نیز نهادینه می‌شود و با آن گرایش وارد جامعه می‌شوند.

در میان خانواده های با فرهنگ و متمدن ایرانی حُب اهل بیت وجود دارد و مناسبت های ملی و مذهبی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ یکی از مناسبت هایی که بسیار ارزشمند بوده برپایی خیمه عزای اباعبدالله است.

کودکان در هیات اباعبدالله‌الحسین(ع) قد می کشند و حسینی شدن را در خیمه ارباب بی‌کفن جست و جو می کنند؛ عشق به امام حسین(ع) از نوزادی با پوشاندن لباس های مشکی عزای امام حسین(ع) در دل فرزندان گذاشته می شود و با بزرگ شدن آنها با مطالعه و شناخت نسبت به واقعه عاشورا محبتشان نیز به اهل بیت افزایش می یابد.

خانواده لاری‌زاده از جمله خانواده های بافرهنگ و اصیل ایرانی هستند که در آن فرزندان از کودکی عشق و محبت به اهل بیت را در خانه شان احساس می کنند و حب به اهل بیت میراث گران بها در این خانواده به شمار می رود که نسل به نسل از پدران به پسران می رسد.

خانواده لاری زاده برای زنده نگه داشتن واقعه عاشورا در تعزیه خوانی شرکت می کنند و پدر خانواده مرحوم جعفر لاری‌زاده در نقش امام حسین(ع) ایفای نقش می کردند و حالا که در قید حیات نیستن فرزندانش راه پدر را ادامه می دهند.

محمود لاری زاده، پسر این خانواده که در خیمه امام حسین(ع) قد کشیده و حالا ۲۹ سال سن دارد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: بنده از سن ۱۰سالگی تعزیه خوانی را در مسجد و حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) محله پل خواجو بندرعباس آغاز کردم.

این جوان تعزیه خوان با بیان اینکه اساتید بنده در حرفه تعزیه خوانی پدر بزرگوارم مرحوم جعفر لاری زاده و برادر عزیزم امید لاری زاده است، گفت: پدرم هنگامی که در قید حیات بودند در نقش امام حسین(ع) ایفای نقش می کردند و هم اکنون بعد از مرحوم پدرم برادرم نقش امام حسین را اجرا می کنند.

لاری زاده تصریح کرد: از بچگی دنبال پدر و برادرم به مراسمات مذهبی می رفتم و همیشه در ماه‌های محرم، صفر و رمضان در مراسمات عزاداری در حسینه حضور فعال داشتم و اخلاق نیکو خادمان مسجد و حسینیه مرا بیش از پیش جذب مسجد و کارهای فرهنگی کرد.

وی عنوان کرد: از سن ده سالگی افتخار ذاکری در عزای امام حسین(ع) را داشتم؛ بنده نقش های زیادی از جمله نقش حضرت علی اکبر(ع)، امام سجاد(ع) و هم اکنون ۵ سال هست که نقش حضرت قاسم(ع) را اجرا می‌کنم.

این جوان تعزیه خوان مطرح کرد: تعزیه خوانی بنده باعث شده که خیلی بیشتر از واقعه عاشورا درس بگیرم و اطلاعات زیادی از قیام امام حسین(ع) و یاران باوفایش به دست آورم و نسخه های تعزیه خوانی را هرچند مدت یک بار نقش‌های مختلف آن را مطالعه می‌کنم و آگاهی خود را ارتقاء می‌دهم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.