به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی هرمزگان ، شیخ خطیبی، امام جمعه اهل سنت قشم پیرامون شخصیت و فضایل اخلاقی امام حسین علیه السلام اظهار کرد: روز دهم محرم به عنوان روزی بزرگ در تاریخ بشریت معروف است و رخدادهای بزرگی در مورد اتفاق افتاده است که دو مورد آن بسیار برجسته است، یک مورد مربوط است به ادیان و زمان های گذشته که اتفاق افتاد که قرآن کریم نیز بر آن صحه گذاشته و می توان از آن به عنوان یکی از جوانب اعجاز قرآن یاد کرد چراکه با قرآن و اعجاز این کتاب آسمانی گره خورده است و قطعا رخداد های بزرگ تحت شعاع همدیگر قرار نمی گیرند گرچه شاید کسی بگوید که حادثه و حماسه عاشورا و کربلا یک حادثه بسیار بزرگ است که همه حوادث را تحت شعاع خود قرار می دهد اما در واقع حوادث و رخدادهای بزرگ هر کدام جای خود دارد.
امام جمعه اهل سنت قشم عنوان کرد: واقعه ای که در روز دهم محرم در هزاران سال قبل در زمان سیدنا موسی علیه السلام اتفاق افتاد حادثه ای است که یکی از خاطرات شیرین مبارزه با طاغوت از آن فهمیده می شود که قرآن آن را بیان کرده است، صحنه ای است از صحنه های مبارزه با طاغوت.
خطیبی مطرح کرد: رسول اکرم (ص) وقتی وارد مدینه شد با وجود اینکه مرسوم بوده است پیامبران الهی آن روز را روزه می گرفته اند مشاهده کرد که یهودیان نیز در مدینه این روز را روزه گرفته اند، لذا سوال کرد امروز چه روزی است؟ مردم پاسخ دادند در این روز، خداوند سیدنا موسی علیه السلام را از دست فرعون نجات داد و فرعون و فرعونیان غرق شدندو موسی علیه السلام با معجزه الهی و قدرت لایزال پروردگار نجات یافت.
وی افزود: چون تقریبا مومنان آن زمان بودند و نباید ازبین می رفتند، معجزه ای رخ داد و موسی علیه السلام در چنین روزی نجات پیدا کرد، به همین دلیل این روز را گرامی میداریم ، پیامبر اکرم (ص) فرمود: «ما سزاوارتریم به موسی از شما» و سپس دستور داد آن روز را مردم روزه بدارند.
امام جمعه اهل سنت قشم تصریح کرد: حادثه روز عاشورا ماه محرم سال ۶۱ هجری اتفاق افتاد حادثه ای بسیار سنگین و تکان دهنده و تلخ است، در این روز حادثه ناگواری رخ داد که اگر نبود اسناد تاریخی و روایات متباتر و نقل تاریخ ، شاید هیچ مسلمانی نمی توانست باور کند که چنین اتفاقی رخ داده باشد، حادثه ای که در آن ، امام حسین علیه السلام به همراه ۷۲ تن از یارانش، در یک صحنه دلخراش به شهادت رسیدند.
خطیبی عنوان کرد: اگر عاملان و مسببان حادثه عاشورا افراد غیر مسلمانان و کافر بودند شاید تصورش خیلی سنگین نبود اما اینکه افرادی از بدنه و منتسب به همین امت که خودشان را مسلمان می نامیدند و حداقل زمامداران مسلمانان بودند ادعای اسلام و امت محمدی صلی الله علیه وآله داشتند چنین جنایت هولناکی را مرتکب شوند اگر نقل تاریخ نبود نمی توانستیم تصور کنیم و قبول این حقیقت ، نمی توانست در مخیله انسان راه یابد که چنین اتفاقی برای شخصیتی رخ داده که رسول اکرم (ص) تمام تاکیدات را در مورد وی بکار برده و توصیههایی فرموده است.
وی افزود: حضرت محمد (ص) در حدیثی فرمودهاند دوست میدارد خداوند کسی را که حسین علیه السلام دوست میدارد ، بدین معنا که این حدیث، هیچ گزینه ای برای انسان باقی نمی گذارد جز اینکه آن بزرگوار را از اعماق قلبش دوست بدارد آنگونه که در حدیث دیگری نیز آمده است که «هرکس حسن و حسین رضی الله عنه را دوست بدارد مرا دوست داشته است و هرکس نسبت به این دو بغض و کینه ای داشته باشد نسبت به من بغض و کینه دارد»، پس مسلمان نمی تواند گزینه ای غیر از این داشته باشد که آن بزرگوار را از اعماق قلبش دوست بدارد و نسبت له وی محبت داشته باشد و از تمامی مسببان حادثه عاشورا و کسانی که چنین جنایتی را مرتکب شده اند اعلام انزجار کند و بغض و کینه آنان را به دل بگیرد.
امام جمعه اهل سنت قشم تاکید کرد: همگان آزاد هستند و بعد از این محبت قلبی، در حد معتقدات دینی و تعالیم مذهبی خودشان ابراز احساسات کنند اما آنچه مسلم است این است که سیدالشهدا که می توان وی را مصداق این عبارت دانست «حسین بن علی رضی الله عنهما»، شهادت بر وی تحمیل نشد بلکه خودش به استقبال شهادت رفت و این گزینه را برای حفظ عزت و شرف این امت انتخاب کرد. به عبارت دیگر شهادت بهای آزادی و عزت و شرف این امت بود که حسین بن علی رضی الله عنه سند آزادی و شرف این امت را با خون خود امضاء کرد و حاضر نشد زیر بار ذلت و زبونی و خواری برود.
آزادگی برای انسان مسلمان ، بزرگترین شرف و عزت و افتخار است
خطیبی عنوان کرد: سیدالشهدا درس بزرگی به بشریت داد که ظلم ستیز باشند و زیر بار ظلم نروند و تن به خفت و خواری ندهند.
وی افزود: آزادگی برای انسان مسلمان ، بزرگترین شرف و عزت و افتخار است و این سند آزادگی و شرف و عزت را نیاید از دست بدهیم. این همان افضل الجهاد و امر به معروف و نهی از منکر است که از سیدالشهدا رضی الله عنه نقل شده است.
امام جمعه اهل سنت قشم تصریح کرد: حسین بن علی رضی الله عنهما فرمودند من به دنبال اصلاح در امت جدم رسول الله هستم و می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم ، سیدالشهدا نه تنها جهاد کرد بلکه عالی ترین جهاد را انجام داد و آن سخن حق گفتن در مقابل ظالم و کوتاه نیامدن و تسلیم نشدن در برابر یک حاکم ظالم بود، که نه تنها شهید شد بلکه بر اساس آنچه که پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند مدال افتخار سیدالشهدا را نیز کسب کرد.
خطیبی خاطر نشان کرد: هیچ مسلمانی در این قضیه شکی ندارد و فرد مسلمانی نمی توانید بیابید که بویی از اسلام به مشامش رسیده باشد جز اینکه سیدالشهدا را با اعماق قلبش دوست بدارد و نسبت به وی محبت داشته باشد و از همه عاملان حادثه عاشورا ابراز انزجار کند و تا قیام قیامت از آنان بغض و کینه به دل داشته باشد و در غیر اینصورت باید در دین و ایمانش شک داشته باشد
ثبت دیدگاه