حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2981×
الگو  خانواده رحمانی در قرآن خانواده علوی و فاطمی است
۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
شناسه : 6866
بازدید 317
11
حجت الاسلام حیدری کاشانی: حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی الگوی خانواده رحمانی در قرآن را خانوده علوی و فاطمی بیان کرد و گفت: برترین، بالنده ترین و والاترین خانواده که همه شاخصه های سایر خانواده های رحمانی را در خود جای داده است، خانواده علوی و فاطمی است که قطعا اگر کسی بر مبنای شاخصه های این خانواده حرکت کند، هم در دنیا و هم در آخرت سعادتمند خواهد شد.
ارسال توسط : نویسنده : محسن بنی خزاعی
پ
پ

به گزارش روابط عمومی تبلیغات اسلامی میناب ، به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) که در مسجد جامع امام خمینی برگزار شد  حجت الاسلام و المسلمین محمد باقر حیدری کاشانی  با تشریح برترین الگوهای خانواده های رحمانی در قرآن اظهار کرد: ۱۲ الگوی برتر خانواده رحمانی و الهی در قرآن وجود دارد که در این خانواده ها هم شوهر و هم زن در زمره عباد الرحمان قرار دارند؛ اگر بتوانیم این ۱۲ الگو را در زندگی روزمره خود به خوبی اجرا کنیم، به یقین خانواده ای الهی خواهیم داشت و فرزندانی آسمانی تربیت خواهیم کرد.

وی ادامه داد: ما ساز و کارهای درست آرامش خانوادگی عارفانه که بتواند ما را به تمام اهداف بندگی برساند را نمی‌شناسیم. در چنین زمانه ای که دینداری انسان در لبه‌ی پرتگاه قرار می‌گیرد، از مهم‌ترین راه حل های پیشوای دین، راهکار خانواده محوری و خانواده درمانی است.

حیدری کاشانی در بخش دیگری از سخنانش به معرفی چهار نوع سلوک خانواده مورد اشاره در قرآن تاکید کرد و افزود: « خانواده شیطانی »، « خانواده نیمه شیطانی»، « خانواده نیمه رحمانی » و « خانواده رحمانی » از جمله مواردی است که در قرآن کریم به آن اشاره شده است

وی ادامه گفت: شوهر در این خانواده همیشه آتش بیارمعرکه است: ناراً ذات لهب این آتش از دیدگاه عرفانی همان رذایل و گناه است. زن نیز در چنین خانواده ای هیزم‌کش آتش است و مرد را به انجام رذایل تشویق و همکار او در این مسیر است.

وی به خصوصیات سلوک دوم یا خانواده های نیمه شیطانی پرداخت و افزود: شوهر در این خانواده عبادالشیطان است؛ امّا همسر بنده‌ی خداوند است. این خانواده در قرآن «فرعونی- آسیه‌ای» است. یک طرف این خانواده در حال به استضعاف کشیدن اهل خانواده و استکبار ورزی است و در نقطه‌ی مقابل، بانویی قرار دارد که در این زمینه با شوهر همخوانی ندارد و با خداوند معامله می‌کند. چه بسا این بانو برای نجات فرزندان مسئولیت آسیه را به دوش می‌کشید. در این خانواده شوهر اهل هلاکت و بانو اهل نجات خواهد بود

کارشناس مذهبی  بیان داشت :سلوک سوم را خانواده‌های نیمه رحمانی توصیف کرد و اظهارداشت: در این خانواده شوهر نجیب و همسر خبیث است؛ خانواده‌های «نوحی- والهه‌ای». بانو در این خانواده والهه و شیدای دنیاست و در مسیر بندگی شیطان وارد می‌شود. خانواده‌ی حضرت لوط و همسرش نیز در این شمار می‌گنجند. در چنین خانواده ای هم می‌شود به دنبال مهدی یاوری بود. چرا که پدران این خانواده عزم مهدی‌یاوری دارند.

حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی به تبیین سلوک چهارم یا خانواده های رحمانی پرداخت و بیان داشت: در این نوع خانواده، شوهر و همسر هر دو فراری از شیطان و در شمار عبادالرحمن هستند. همدل، همفکر، همزبان، همتا و هم کفو در آرمان‌های الهی و عرفانی. این خانواده ها را «ابراهیمی» می‌نامیم. مرد  در این خانواده «آرامش بار» و زن «آرامش بیار» است. مرد فرمان زندگی را به دست میگیرد و زن به عنوان کمک دست و دستیار او بنشیند.

وی با تأکید بر اینکه تا خانه محل عبادت و صومعه سرا نشود، مشکلات جامعه برطرف نمی شود، اظهار کرد: این به معنای انزوا گزینی و جامعه گریزی نیست بلکه در دین توصیه شده است در عین اینکه باید در متن جامعه حضور فعال داشته باشیم، از خانه و خانواده نیز غافل نشویم.

و در پایان با ابراز تأسف از اینکه فرزندان جامعه دینی کمتر به دنبال فراگیری علوم اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: سؤالی که به طور مستمر از سوی والدین مطرح می شود این است که چرا فرزندانمان نماز خاشعانه ندارند؟ باید در جواب آنها گفت به دلیل اینکه گرفتار کبر پنهان هستند و این از دل سوزی های بیجای والدین برای آنها نشأت می گیرد.  

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.